MegaBaza edukacyjna Perspektywy®









Czy chcesz promować zdrowe żywienie? Czy  chcesz projektować produkty prozdrowotne? Czy chcesz zajmować się produktami ekologicznymi?  Czy chcesz zajmować się oceną sensoryczną żywności? Czy chcesz projektować zakłady gastronomiczne? Czy interesują Cię kwestie związane z higieną żywności? Czy chcesz pracować w instytucjach zajmujących się kontrolą produkcji żywności?

Jeśli na którekolwiek z powyższych pytań odpowiedziałeś tak, to studia na kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności będą dla Ciebie idealne.

Jeśli interesujesz się żywieniem i zdrowiem oraz zastanawiasz się czy może być to ścieżką Twojej kariery zawodowej i czy na żywieniu można zarabiać to kierunek Żywienie Człowieka i Ocena Żywności jest odpowiedzią na Twoje pytania.

Te studia dają najszersze perspektywy i najwięcej możliwości. Tu poznasz podstawy dietetyki oraz psychologii żywienia, dowiesz się jak działają probiotyki, czym jest dieta planetarna, jak wykorzystuje się enzymy w produkcji żywności, jak promować wiedzę żywieniową w mediach społecznościowych, na czym tak naprawdę polega inżynieria żywności i wiele innych...

Jeśli nie jesteście jeszcze do końca przekonani, rozejrzyjcie się wokół siebie. W dzisiejszych czasach wszystko się zmienia, ale nie zmienia się jedno – człowiek zawsze jadł i zawsze będzie jadł. Oczywiście każdy chce jeść nie tylko smacznie, ale i zdrowo, a tym właśnie zajmują się absolwenci studiów na kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności. W związku z tym, możecie być pewni, że po studiach na kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności z łatwością znajdziecie pracę.

To absolwenci tego kierunku mają wpływ na to jakie produkty są w sklepach i jakie produkty wybieramy, bo zajmują się upowszechnianiem wiedzy żywieniowej, poradnictwem żywieniowym, przetwórstwem, kontrolą żywności, zarządzaniem jakością i bezpieczeństwem żywności oraz wszystkim innym co jest związane z żywieniem.

Teraz Ty też możesz dołączyć do tego grona – dzięki temu będziesz miał dziesiątki możliwości rozwijania swojej kariery zawodowej.

Kierunek Żywienie Człowieka i Ocena Żywności jest kierunkiem nowoczesnym – zaprojektowanym w ten sposób, aby otworzyć studentom jak najwięcej możliwości przyszłej kariery zawodowej. Jednocześnie, program studiów jest cały czas doskonalony we współpracy z przemysłem, dzięki czemu wiemy, że na bieżąco jest dostosowywany do zmian na rynku.

Studia na kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności to wysoki poziom nauczania, ale także bardzo dobra atmosfera na Wydziale. To możliwość nauki na jednej z najstarszych Uczelni w Polsce, dostęp do świetnie wyposażonych sal dydaktycznych, zajęcia z nauczycielami, którzy z pasją przekazują swoją wiedzę. Równocześnie to możliwość stania się częścią społeczności akademickiej Wydziału Żywienia Człowieka – miejsca przyjaznego studentowi, gdzie każdy może rozwijać swoje pasje i zainteresowania, a wszelkie inicjatywy są wspierane.

Studia na kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności realizowane są jako:

  • Studia I stopnia – inżynierskie stacjonarne 3,5-letnie, lub niestacjonarne (zaoczne) 4-letnie
  • studia II stopnia – magisterskie 1,5-roczne – stacjonarne lub niestacjonarne (zaoczne)

W czasie studiów I stopnia będziecie mogli uczestniczyć w zajęciach z przedmiotów, takich jak: organizacja i zarządzanie przedsiębiorstwami żywnościowym; analiza sensoryczna; analiza żywności; ocena żywienia; projektowanie technologiczne zakładów przemysłu spożywczego; żywienie człowieka; podstawy dietetyki; psychologia i socjologia żywienia; dietoprofilaktyka. Swoje pasje będziesz mógł rozwijać uczęszczając na wybrane przedmioty fakultatywne, takie jak: probiotyki i mikrobiom człowieka; media w upowszechnianiu wiedzy żywieniowej; zaawansowane metody analizy sensorycznej; diety alternatywne; dietoterapia.

Kierunek Żywienie Człowieka i Ocena Żywności to także praktyki zawodowe. Praktyki realizowane są w wielu przedsiębiorstwach i organizacjach sektora żywnościowego zajmujących się jakością i bezpieczeństwem żywności, projektowaniem żywności, czy w poradniach żywieniowo-dietetycznych. Istnieje także możliwość realizacji praktyk za granicą.

Natomiast w czasie studiów II stopnia będziesz mógł uczestniczyć w zajęciach z przedmiotów, takich jak: żywienie osób starszych, żywienie w sporcie i warunkach ekstremalnych, projektowanie produktu żywnościowego, zarządzanie bezpieczeństwem żywności, czy nowoczesne metody analizy żywności.

Tylko od Ciebie zależy, jaką drogę wybierzesz.

 

 

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego:
ul. Nowoursynowska 159, bud. 32, 02-776 Warszawa

FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057690870377
Instagram: https://www.instagram.com/zywienie_sggw/
Twiter: https://twitter.com/SGGW_Warszawa?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor

Zapraszamy na webinarium dotyczące kierunku Żywienie Człowieka i Ocena Żywności 19 stycznia 2023 https://www.youtube.com/user/SGGWWULStv

 

 

www.sggw.edu.pl

© 2022 Perspektywy.pl    O nas | Polityka Prywatności | Znak jakości | Reklama | Kontakt